• BROODBUIS

#HoopBovenHaat in Den Haag

Morgen om 12:00 verwelkomen we in Den Haag nieuw verkozen diverse kamerleden. Op die manier vieren we hun verkiezing en spreken we ons uit tegen haat en intimidatie uit extreemrechtse hoek. Samen met organisaties als Black Lives Matter Den Haag, DeGoedeZaak, Comité 21 maart, Extinction Rebellion, S.P.E.A.K. en Stem op een Vrouw organiseren wij #HoopBovenHaat.

Woensdag is de beëdiging van de nieuwe kamerleden in de Tweede Kamer. Een dag waarop we vieren dat de kamer diverser geworden in haar vertegenwoordigen. Zo zijn Lisa van Ginneken (D66), de eerste transgender vrouw in de Tweede Kamer, Sylvana Simons (BIJ1), de eerste zwarte vrouwelijke lijstrekker en Kauthar Bouchallikht (GroenLinks), het eerste Kamerlid dat een hoofddoek draagt verkozen als volksvertegenwoordigers. Hun verkiezing gaat tegelijkertijd gepaard met veel haat en intimidatie.


Het is belangrijk dat we ons daartegen verzetten en laten zien dat we deze kersverse volksvertegenwoordigers onvoorwaardelijk steunen. Daarom geven wij hen een warm welkom en vieren we hun beëdiging op woensdag 12.00 uur op de Lange Voorhout in Den Haag. Kom ook om deze nieuwe representatie in de Kamer met ons te vieren. Samen plaatsen we #HoopBovenHaat!271 views

Recent Posts

See All